Menu

Onze werkplaats Buiten de Lijntjes

Buiten de Lijntjes is een creatieve werkplaats waar kinderen en jongeren gestimuleerd worden om zich buiten de voor hen bekende lijntjes, creatief en persoonlijk te ontwikkelen en nieuwe paden in te slaan.

Het ontdekken van zelfexpressie door middel van creativiteit staat centraal. Ontwikkeling op persoonlijk vlak krijgt daarnaast ook alle ruimte. Bij binnenkomst kijken we naar de behoeften van het kind op dit gebied. Er is alle ruimte om bij zijn of haar eigen startpunt te beginnen.

Tijdens het creatieve proces, in groepjes of alleen, groeit het kind spelenderwijs bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen, het verbeteren van de sociale interactie of het vergroten van het concentratievermogen. Of een kind weinig of al veel ervaring heeft met creatieve vaardigheden maakt niet uit. Iedereen is welkom.

In de werkplaats werken we met verschillende technieken en materialen die afwisselend aan bod komen. Creatieve vrijheid, het ontdekken van materialen en experimenteren staan hierbij voorop. Voorbeelden zijn: collages maken, stencils maken, schilderen, werken met klei, hout en papiermaché.

Ook grotere installaties staan op het programma. Regelmatig zullen we exposities organiseren. Dit kan in de werkplaats zijn die dan omgetoverd wordt tot expositieruimte, of in een externe ruimte. Dit geeft de kinderen de mogelijkheid hun werk te laten zien, en de ouders om een kijkje te krijgen in de werkplaats en de werken die worden gemaakt.


Werkplaats Buiten de Lijntjes | Kroonpark 2 – Arnhem

De werkplaats Buiten de Lijntjes is open op:
Woensdagmiddag van 13 uur – 17 uur en zaterdagochtend van 9:30 uur – 13:30 uur

Stuur bij interesse/vragen een e-mail naar: info@abo-ondersteuning.nl of bel naar 026 – 84 84 166.