Menu

ABO Ondersteuning werd in 2009 opgericht door Niek Postema en Ralph Nobel. Anno 2018 geven wij nog steeds met veel plezier leiding aan onze organisatie. Vanuit ons kantoor aan het Kroonpark in Arnhem, zorgen wij voor begeleiding en ondersteuning aan gezinnen en zelfstandig wonende jongeren met een zorgvraag.

Missie van ABO Ondersteuning
De kern van ABO is het op een persoonlijke manier ondersteunen van “speciale” kinderen en jongeren zodat zij op een zo optimaal mogelijke manier kunnen functioneren.

Visie van ABO Ondersteuning
In de veranderlijke wereld van de zorg willen wij een stabiele basis blijven bieden, waarin de mens centraal staat en deze alle kans krijgt zich optimaal te ontplooien.


Ons team


Niek PostemaNiek is gebonden aan een rolstoel, en weet daardoor als geen ander wat het belang en de waarde zijn van passende persoonlijke ondersteuning.
“Vanuit mijn eigen situatie weet ik hoe belangrijk het is om passende ondersteuning te ontvangen. Graag wil ik dit ook aan anderen bieden. Na het afronden van mijn HBO-studie Communicatie, ben ik gaan werken bij MEE. Tijdens mijn werk bij MEE heb ik ervaren dat goede ondersteuning van essentieel belang is. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat onze cliënten baat hebben bij hetgeen wij bieden.”Ralph NobelRalph werkt reeds jarenlang als persoonlijk begeleider bij gezinnen thuis, en beschikt hierdoor over een grote dosis ervaring:
“Uit de praktijk weet ik dat het belangrijk is om een goede relatie op te bouwen met de zorgvrager. Ik merk dat de mensen die begeleid worden het prettig vinden om ondersteuning te ontvangen van iemand die dicht bij ze staat”.Thomas StronksThomas heeft veel ervaring opgedaan als groepsleider bij Pluryn en weet daarom hoe belangrijk een persoonlijke benadering voor zowel jongere als ouders kan zijn. Deze benadering zet Thomas dan ook voor ABO in bij de gezinnen thuis maar ook als coördinator.
“Bij een ontspannen en plezierige sfeer is veel haalbaar. Met oog voor het hele gezin werk ik met humor en relativeringsvermogen aan persoonlijke doelen.”Malou Sari-van HemmenMalou werkt als Locatiemanager voor ABO Ondersteuning.
“Wanneer je naar ABO Ondersteuning belt is de kans heel groot dat je mij als eerste aan de telefoon krijgt.
Ik heb de opleiding Pedagogische Wetenschappen afgerond en een master in Onderwijskunde gedaan. Daarnaast heb ik binnen verschillende organisaties uiteenlopende werkervaring op mogen doen. Mijn collega’s omschrijven mij als zeer gestructureerd en punctueel. Ik haal veel energie uit het meedenken over bedrijfsprocessen en beleid enerzijds en het inhoudelijk aansturen en adviseren van begeleiders en coördinatoren anderzijds. Buiten mijn werk om breng ik het liefst tijd door met mijn gezin en vriendinnen. Ik hou er van om uitgebreid voor ze te koken en daarnaast ga ik graag op reis.”Linde HaverkampLinde werkt als begeleidster en teamcoördinator voor ABO Ondersteuning.
“Een deel van mijn week ben ik werkzaam bij gezinnen thuis of op school, de andere uren vind je mij op kantoor. Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening afgerond. In mijn werk ben ik een doorpakker en weet je wat je aan me hebt. Als teamcoördinator ondersteun en coach ik begeleiders bij hun werkzaamheden, omdat ik daarnaast zelf als begeleider werkzaam ben kan ik praktische handvaten aanreiken en weet ik wat er leeft. Als ik niet aan het werk ben ik graag sportief bezig, doe ik leuke dingen met vrienden en familie.”Anouk van LaarhovenAnouk heeft de afgelopen jaren op verschillende plekken ervaring opgedaan. Ze heeft een rustige werkstijl, goed doordacht en benadert mensen met veel interesse en empathie.
“Ik werk als teamcoördinator bij ABO Ondersteuning en haal hier op allerlei vlak voldoening uit: ik leer verschillende begeleiders kennen en help hen, en de gezinnen die zij begeleiden, een stapje verder. Daarbij werk ik nauw samen met mijn collega’s en put ik uit de kennis die het grote netwerk van ABO heeft. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit in mijn woonplaats Nijmegen en daarbuiten: op pad met vrienden, naar concerten, festivals en musea.”Starla van der VeenStarla werkt als teamcoördinator en als (studie)begeleidster voor ABO Ondersteuning.
“Bij ABO Ondersteuning werk ik als teamcoördinator, geef ik studiebegeleiding en kan je me in creatieve werkplaats Buiten de lijntjes vinden. In de werkplaats proberen kinderen en jongeren allerlei materialen en technieken uit, smeden ze vriendschappen en leren ze mij de nieuwste spelletjes. Als teamcoördinator kijk ik graag waar de superkrachten (en uitdagingen) van de begeleiders zowel individueel als gezamenlijk liggen. Op die manier krijgen zij de ruimte om zo breed mogelijk te ontwikkelen en bieden we gezinnen de beste zorg op maat.
Verder hou ik van lezen, de Veluwe, kunst & cultuur, mijn vrienden, planten, koken, roadtrips en nieuwe dingen uitproberen.”