Spel & Bewegen


In het dagelijks leven kom je spel en bewegen overal tegen. Het is zelfs van essentieel belang voor de ontwikkeling. Het heeft invloed op de cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling van mensen. Door te spelen en te bewegen stimuleer je de hersenen en de zintuigen. Wij willen dat cliënten zich ontwikkelen, succes ervaren, experimenteren en vooral plezier bleven binnen deze pijler.

Zo kan je bij ons ontdekken wat je leuk vindt of waar je goed in bent. Regelmatig zullen wij groepsactiviteiten organiseren om spel en beweging te stimuleren. Hierbij kan je ervaren dat er onderling verschillen zijn en ervaring op doen met winnen en verliezen. Je begeleider kan je ondersteunen hoe je daarmee om kan gaan. Daarnaast willen wij cliënten leren hun grenzen te kennen, verleggen en accepteren. Tijdens individuele begeleiding speelt spel en bewegen ook een belangrijke rol. Ook kan een begeleider bijvoorbeeld meekijken welke sport de cliënt leuk vindt en wat ervoor nodig is om dit te realiseren.


Gezondheid, lichaamsbeeld en houding zijn ook thema’s waar begeleiders met cliënten mee aan de slag gaan. Prikkels binnen spel en bewegen kunnen de mogelijkheid bieden om te ontspannen of juist te leren omgaan met het ervaren van (nieuwe) prikkels i.v.m. onder- en overprikkeling. Bewegen kan ook helpen de concentratie te verbeteren. Begeleiders kunnen ook samen met de cliënt aan de slag gaan om motorisch vaardigheden (fijne en/of grove motoriek) te vergroten.

Bij ABO Ondersteuning werken wij ook regelmatig samen met andere organisaties om verschillende activiteiten te organiseren en de mogelijkheden zo groot mogelijk te maken. Bij ons krijg je ruimte en de tijd om te experimenteren en dingen uit te proberen.

Een vraag? Meer info? Samenwerken? Leuk!
We komen graag met je in contact.

Activiteiten


Spel en beweegmiddagen: Vind je het ook heerlijk om buiten bezig te zijn? Het doel is om je te activeren en op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende spel- en sportactiviteiten. We brengen je in contact met andere cliënten om ook aan de sociale interactie te werken en samen meer plezier te bleven. Het wordt ongeveer één keer per maand georganiseerd.

Spelenderwijs leren: Wij bieden in onze begeleiding de cliënt een leerrijke omgeving met activiteiten, natuur en creativiteit. Hierbinnen wordt bewust en onbewust gewerkt aan doelen waarbij spelenderwijs uitproberen en ontdekken centraal staan.

Sporten: Wil jij graag op een sport? Wij helpen jou graag ontdekken welke sport bij jou aansluit! Daarnaast kunnen wij helpen zoeken naar een sportverenging en begeleiding bieden hierin wanneer nodig.